Makale ve hakem çağrısı

06 Mar

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından yayımlanan “Türkiye İnsan Haklan ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi” nin 2. Sayısı 2019 yılının Temmuz ayında yayımlanacaktır. Dergide insan hakları alanında mevcut durumu ortaya koyan veya mevcut duruma yönelik eleştirileri ve önerileri içeren makaleler yayımlanacaktır.

Dergiye makale göndermek ve hakemlik yapmak isteyen akademik personel ile makale göndermek isteyen öğrenciler için bilgiler aşağıda yer almaktadır.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU AKADEMİK DERGİ MAKALE VE HAKEM ÇAĞRISI

1. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, yayımlanacak olan Akademik Derginin 2. Sayısı için makalelerinizi sunmaya davet etmektedir. Makalelerin 31.04.2019 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.
  2. Türkiye însan Hakları ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisi hakemli bir dergi olup, dergide Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça hakemli makaleler yayımlanacaktır. Dergiye gönderilen makalelerin daha önce bir başka yayın organında yayımlanmamış olması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk yazarlara aittir. Dergide insan hakları alanında mevcut durumu ortaya koyan veya mevcut duruma yönelik eleştirileri ve önerileri içeren yazılar kabul edilecektir.
  3. Makalelerin makale@tihek.gov.tr mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  4. Tüm yazarlar makalelerinin süreçleri ile ilgili bilgilendirilecektir. Kabul alan makale basım sürecine girecektir.
  5. Dergiye gönderilecek makaleler derginin yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Yazım kurallarının detayına www.tihek.gov.tr mail adresinden erişilebilir
  6. Türkiye İnsan Haklan ve Eşitlik Kurumu Akademik Dergisinde hakemlik yapmak isteyen akademik personelin insan haklan konularında ilgi alanlarını belirten özgeçmişlerini makale@tihek.gov.tr adresine göndermesi gerekmektedir.