''Dünden Bugüne Ermeni Meselesi ve Asılsız İddialar'' Konferansı

02 May

GELECEĞİN YÖNETİCİ VE BÜROKRAT ADAYLARINA ERMENİ MESELESİ ANLATILDI.

Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Akçakoca'da varlığını hissettirecek faaliyetlerine devam ediyor. Ülkemizin uluslararası alanda sürekli karşısına çıkarılan sözde soykırım iddialarının ele alındığı "Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi ve Asılsız İddialar" Başlıklı Konferans Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Öğrenci Topluluğu (DÜAKSİT) organizasyonuyla gerçekleştirildi. Gelecekte ülke bürokrasisinin çeşitli kademelerinde görev alacak öğrencilerin, ülkemiz için oldukça hassas bir öneme sahip olan konu hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlandığı konferansa Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan ÖZTAŞ, Belediye eski Başkanı Cüneyt YEMENİCİ, ilçe protokolünün yanı sıra, Lise ve üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdiler.Sunuculuğunu Siyaset Bİlimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Buse KAYA tarafından yapılan programda, Topluluk başkanı Doğukaan ÇETİNKAYA ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev ÇELİK'in  açılış konuşmalarından sonra Yazar Feridun ESER ve Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KILIÇOĞLU konferanslarını gerçekleştirdiler. Konuşmacılar Osmanlı döneminde Ermenilerin konumundan başlayarak Osmanlının son döneminde sorunun nasıl ortaya çıktığı, nasıl geliştiğini Ermenilerin iddialarının ne olduğu, Ermenilerin iddialarının hangi belgeler çerçevesinde asılsız olduğu, günümüzde uluslararası politikada nasıl sonuçlar ortaya çıkardığını anlatarak, bu konunun bilinmesinin önemini vurguladılar. Program sonunda konuşmacılara plaket verilirken organizasyon ekibine de Fakülte yönetimi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.