DERS KAYITLARI HAKKINDA

15 Eyl

Ders kayıtlarında dikkat edilecek hususlar ile ilgili Üniversitemiz duyurusu için tıklayınız

Linki verilen duyuruda belirtilen kurallara göre belirtilen tarihlerde derslerin seçilmesi ve danışman onayına gönderilmesi öğrencilerimizin sorumluluğundadır.

OBS sisteminde yer alan ders saatleri mevcut durumda ders programı ile uyumludur. Dersleri yürütecek olan öğretim üyeleri bilgileri de OBS sisteminde yer almaktadır.

OBS sisteminde yer alan derslerin hangi sınıflarda işleneceğine ilişkin sınıf bilgileri değişiklik gösterecek olup ayrıca ilan edilecek ders programında belirtilecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin dikkatine:

3. yarıyılda 4 zorunlu ve 2 seçmeli ders bulunmaktadır. 2 seçmeli ders için aşağıdaki 4 adet ders seçeneği sunulmuş olup bu derslerden ilgi alanınıza uygun olduğunu düşündüğünüz 2 tanesini seçmeniz gerekmektedir. (Ayrıca üniversite geneli açılan seçmeli ders seçenekleri de bulunmaktadır.)

Bu dersler 1- Genel Muhasebe  2- Türk İslam Düşünce Tarihi 3- Genel İşletme 4- Modern Siyasal İdeolojiler dersleridir.

Bir dersin açılabilmesi için yeterli talep ve kayıt olması gerekmektedir.Bir derse yeterli talep olmadığı takdirde ilgili ders ya normal öğretim ve ikinci öğretim birleştirilerek açılacak veya kayıt durumuna bağlı olarak hiç açılmayarak, öğrencilerimizden diğer alternatifleri değerlendirmeleri talep edilecektir.

Modern Siyasal İdeolojiler Dersi: Normal Öğretim ve İkinci Öğretim dersleri birleştirilmiş olarak ders programında belirtilen saatte gündüz yapılacaktır. Bu dersi seçmek isteyen İkinci Öğretim öğrencilerimizin bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin dikkatine:

3. yarıyılda 4 zorunlu ve 2 seçmeli ders bulunmaktadır. 2 seçmeli ders için aşağıdaki 3 adet ders seçeneği sunulmuş olup bu derslerden ilgi alanınıza uygun olduğunu düşündüğünüz 2 tanesini seçmeniz gerekmektedir. ( Ayrıca üniversite geneli açılan seçmeli ders seçenekleri de bulunmaktadır.)

Bu dersler: 1- Siyaset Sosyolojisi 2- Modern Siyasal İdeolojiler 3- Yerel Yönetimler