TEV BURSU BAŞVURU DUYURUSU

23 Eki

AKÇAKOCA BEY SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE

Türk Eğitim Vakfının 2017-2018 öğretim yılı TEV Eğitim (üniversite) bursu başvurusunda mülakata girecek öğrencilerimizin listesi Ek-1’de sunulmuştur. Mülakatlar 08 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 14:30 ile 16:00 arasında Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Mülakata girmeyen öğrencilerin adaylığı düşecektir.

Mülakata girmek isteyen öğrencilerimizin 06 Kasım 2017 Pazartesi gününe kadar Ek-2’de belirtildiği gibi başvuru dosyalarını hazırlayarak Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Not: Daha önceden dosyalarını teslim etmiş olan öğrencilerimiz 06 Kasım 2017 Pazartesi gününe kadar başvuru dosyalarında eksik olan belgeleri tamamlayabilirler.

Ek-1 Mülakata Girecek Öğrencilerin Listesi

YASEMİN

ŞAHİN

Ek-2 Başvuru Dosyası Hazırlama Rehberi

TEV'in internet sayfasından doldurduğunuz, çıktısını aldığınız, ilgili alanları doldurulup, imzalanmış, ‘TEV Burs Başvuru Formu’na aşağıdaki belgeler sırasıyla eklenecek ve mavi, telli, şeffaf dosyaya takılacaktır. (Evraklar dosya içinde tekrar plastik folyoya konulmayacaktır.) Tüm evraklar dosyada eksiksiz bulunmalıdır. Aksi halde değerlendirme yapılamayacaktır.

Dosyada Olması Gereken Belgeler

1. Başvuru Formunun İnternet Çıktısı (Resim yapıştırılmış.)
  2. LYS ve ÖSYS Sonuç Belgelerinin örneği, (e-devlet veya ÖSYM)
  3. Öğretim kurumundan alınmış, devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Öğrenci Belgesi (e-devletten alınabilir.)
  4. Nüfus Müdürlüğünden alınmış ‘Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’, (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge)
  5. Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren ‘Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi’ (e-devletten alınabilir.), (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa bu belgenin alınması gerekmemektedir.)
  6. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  7. 1 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş olmalı, fotoğraf arkasına ad-soyad yazılmalıdır.),
  8. “Adli Sicil Kaydı” dökümü (e-devletten alınabilir.)
  9. Ara sınıflarda öğrenim görenler: Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesi (transkript),
  10. Ailenin mali durumunu gösteren belgeler:
    1. Çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devletten alabilir.)
    2. Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    3. Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.)
    4. Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için Sosyal Güvenlik Kurumundan kayıtları olmadığına dair belge  (e-devletten alınabilir.), (4A,4B,4C)
    5. Anne, baba adına tapu bilgilerini gösterir liste ve listedeki her malın detaylı döküm belgesi (e-devlet),
    6. Anne, baba adına araç varsa, araç tescil belgesi (e-devletten alınabilir.)

(Anne ve baba adına tapu veya araç olmaması durumunda kişinin ismi görülecek şekilde e-devletten veya ilgili kurumdan kayıt olmadığına dair belge alınmalıdır.)

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.